Skjøtebokser

Rensing av fiberkontakter Når det gjelder fiberoptiske kabler, er veien kort fra problemfri drift til trafikkbrudd. Ofte skal det ikke mer enn et bittelite støvkorn til! Rengjøring og etterkontroll av endeflater er derfor helt essensielt for å oppnå gode nettverksforbindelser. Krav til rensing – før og etter installasjon Rensing og kontroll av fiberoptiske kontaktflater er påkrevd, både før og etter installasjon – i henhold til IEC 61300-3-35. For mer detaljer rundt kravene til rensing, se NEK EN50173 og 50174. Partikler og smuss på fiberens endeflate vil skape problemer som riper i glassoverflaten, ustabilitet, og andre utfordringer som kan forstyrre lysoverføringen. Det er derfor veldig viktig å holde endeflaten og hylsen helt ren!

For at SC-fiberoptiske kabler skal yte tilfredsstillende, må også SC-kontakten holdes ren og støvfri. Selv det minste spor av olje og støv, kan med­ føre tap av lys og redusert signaleffekt.

El.nr. 9107033

Inspeksjon av fiberen For å inspisere fiberens kontakt­ flater både før, under og etter fiberrensingen, er fibermikro- skopet et viktig instrument som alltid bør benyttes. På den måten kan du dokumentere og analy­ sere støv, riper og forurensning som ligger på fiberen.

El.nr. 8802073

36

Powered by