Reparation och skydd av trästolpar

Bruksanvisning

Utetemperatur: •

Säkerhet: • Använd skyddsglasögon. • Använd skyddshandskar så att massan inte kommer i kontakt med huden.

-6 °C till 43 °C

1.

Mät djup och diameter på hålet, för att fastställa mängden reparationsmassa som behövs för att laga hålet.

250 ml: 750 cm 3 . 600 ml: 1800 cm 3 .

2.

Linda 2-3 varv runt stolpen med plastfilm, för att täcka hålet så att reparations- massan inte rinner ur. Lämna en liten öppning överst i hålet, så att det finns möjlighet att spruta in reparationsmassan.

3.

Ta ut reparationsmassan ur plastpåsen. Håll patronen upprätt, och avlägsna ändtätningen. Montera blandningsspetsen på patronen. Det går att använda standard fogpistol, men Melbye rekommenderar leverantörens fogpistol, som släpper trycket på patronen så att den inte står med konstant tryck E-nummer på fogpistol for 250 ml och 600 ml står på sida 1. Tips: Släng inte plastpåsen till patronen om den inte ska användas inom snar framtid.

4.

Sätt spetsen i hålet på plastfilmen. Tryck inte på fogpistolen innan spetsen är i hålet. Reparationsmassan torkar fort när den är blandad, så hela tuben ska sprutas in i hålet som ska fyllas.

5.

3 patroner av 250 ml kan användas efter varandra. Endast 1 patron av 600 ml kan användas. Vänta 3 minuter för att upprepa processen.

6.

Efter att hålet är fyllt, täck hålet med plastfilm. Reparationsmassan kommer att tjockna, expandera och fylla hålet inom 10 minuter. Om inte blir helt tätt vid plastfilmen, kan proceduren behöva upprepas. Reparationsmassan kom- mer att fästa vid träet. Efter en lyckad reparation är hålet uppfyllt, och efter 10 minuter kan plastfilmen avlägsnas med kniv.

7

Powered by