Personlig verneutstyr - Fallsikring, hjelmer og hodelykter

Personlig verneutstyr - fallsikring

Å bruke personlig verneutstyr under arbeidet er særdeles viktig for å ivareta sikkerheten, og kan hindre alvorlige ulykker fra å oppstå. Vi i Melbye tar sikkerhet på alvor, og leverer et bredt spekter av personlig verneutstyr. I denne katalogen presenterer vi vårt utvalg av verneutstyr, som setter standarden for å arbeide trygt, sikkert og effektivt i høyden. Her finner du alt fra masteseler, støtteliner og karabin kroker, til hjelmer, vernebriller, hodelykter og stolpesko. Vi leverer også praktisk op- pbevaring som sikrer verktøyet ditt i høyden. Melbye anbefaler å følge instruksjonene i REN-blad 2014: KLATRING OG ARBEID I STOLPER. Dette dokumentet beskriver anbefalt praksis for klatring i stolper, samt opplæring og valg av utstyr. Bruk av stolpesko i både tre- og komposittstolper er behandlet i dette dokumentet.

Riktig vedlikehold av personlig verneutstyr

Sørg alltid for at verneutstyret kontrolleres før bruk. Seler og stropper kontrolleres for å avdekke eventuelle sårskader og brudd. Alle metalldeler kontrolleres for å se at de fungerer som de skal. Kontroller også at deler som settes sammen er tilpasset hverandre. Sele/belte tilpasses før bruk, slik at det sitter godt på og gir en god arbeidsstilling. Alt fallsikringsutstyr skal være CE-godkjent, og det er krav til årlig kontroll av utstyret. Petzl fallsikringsutstyr har 10 års varighet fra produksjonsdato. All tekstil (bånd, tau etc.) kan vaskes med lunkent vann (ca. 50 °C) og mild såpe. Dette gjelder også alle metalldeler. Tørking må skje i tørt og godt ventilert rom. Unngå for sterk varme og sollys.

Har du spørsmål, eller trenger du tips og råd om personlig verneutstyr. Ta kontakt med oss - så hjelper vi deg med å finne de løsningene som passer best for ditt behov.

5

Powered by