Tilbehør til dobbeltisolert 4/5-leder kabel

Dobbeltisolert inntaks- og veilyskabel

Nexans TXXI og Prysmians Prolight-TW kabel blir levert som 4- og 5-leder som inntakskabel for IT-og TN-anlegg, og som 4- og 5- leder veilyskabel.

TXXI og Prolight skiller seg ut fra andre kabler, fordi den ikke har felles ytterkappe, men dobbeltisolerte ledere.

Dette sørger for en tidsbesparende montasje, da kabelen blir enklere å legge og å håndtere. Man slipper å avmantle ytterkappen, samt påsetting av kabelskritt for å hindre vannintregning.

Vi vet vel alle hvor trangt og knotete det er å koble et veilysanlegg i stålmaster, med avmantling av kabel og sammenkobling på skruklemmer med korte innstikk. Og husk, her går hovedstrømmen til hele anlegget. Man må også være veldig nøye med tiltrekningsmoment, for lavt moment gir dårlig kontakt og for høyt moment gir kaldflyting av aluminiumen.

Melbye har kommet med en løsning som kan gjøre dette veldig mye mer effektivt og enklere, med store tidsbesparelser.

TXXI og Prolight-TW er så myk og fleksibel at den enkelt kan legges som en «loop» opp i masta, altså en sløyfe på kabelen. Dette gjør det enklere for de som legger kabelen og veldig mye enklere for de som skal koble i mastene.

Melbye har en serie med produkter fra Michaud som er testet og godkjent for bruk på dobbeltisolert kabel.

Her kan vi altså gå rett på lederen med ISO-klemmer på de lederne vi ønsker å avgrene til armaturen, og vi vil dermed slippe kapping og avmantling, samt at vi ikke bryter kabelen for å lage et dårlig koblingspunkt på hovedstrømmen. Vi kan også levere ISO-klemmer som kan bestykkes med sikring i hvert koblingspunkt.

• Veilysanlegg • Tunnelbelysning (erstatning av EX) • Stolpebryter i mast • Tilknytningsskap, overgang

3

Powered by