Personlig Skyddsutrustning - Fallskydd

Personlig skyddsutrustning – fallskydd

Att använda personlig skyddsutrustning under arbetet är oerhört viktigt för att garantera säkerheten och förhindra att allvarliga olyckor inträffar. Melbye tar säkerheten på allvar och levererar ett brett utbud av personlig skyddsutrustning. I denna katalog presenterar vi vårt sortiment av skyddsutrustning som sätter standarden för ett tryggt, säkert och effektivt arbete på höjd. Här hittar du allt från mastselar, stödlinor och karbinkrokar till hjälmar, skyddsglasögon, pannlampor och stolpskor. Vi erbjuder även praktisk förvaring som säkrar dina verktyg på hög höjd. Melbye rekommenderar att du följer instruktionerna på REN-bladet 2014: KLÄTTRING OCH ARBETE I STOLPAR. Detta dokument beskriver det rekommenderade förfarandet för klättring i stolpar, samt utbildning och val av utrustning. Även användningen av stolpskor i både trä- och kompositstolpar behandlas i detta dokument.

Korrekt underhåll av personlig skyddsutrustning

Se alltid till att din skyddsutrustning kontrolleras före användning. Selar och remmar kontrolleras för skador och brott. Alla metalldelar kontrolleras för korrekt funktion. Kontrollera också att kombinerade delar passar ihop. Selen/Bälten justeras före användningen, så de sitter bra och ger en bra arbetsposition. All fallskyddsutrustning ska vara CE-godkänd och det finns krav på årlig kontroll av utrustningen. Petzl fallskyddsutrustning har 10 års hållbarhet från produktionsdatum. All textil (band, rep osv.) kan tvättas med ljummet vatten (ca 50 °C) och mild tvål. Detta gäller även alla metalldelar. Torkning måste ske i ett torrt och välventilerat rum. Undvik för stark värme och solljus.

Har du frågor eller behöver tips och råd om personlig skyddsutrustning? Kontakta oss – vi hjälper dig att hitta de lösningar som passar bäst för dina behov.

5

Powered by