Axclight - Hengekabel

AxclightH

Driftssikker og kostnadseffektiv

Cirka 80% av kundens avbruddstimer kommer fra forstyrrelser i distribusjonsnettverket 12- 24kV. Kablifisering innebærer store forbedringer i leveringssikkerheten. For ombygging og nybygging i vanskelig terreng, der en jordkabel betyr lang og vanskelig forlegning, er det en fordel å bygge med AxclightH hengekabel. AxclightH hengekabel har siden lanseringen i 1999, vist seg å være svært pålitelig, og har blant annet prestert godt gjennom de store, kjente stormene. Ved å bytte ut blankledning med AxclightH hengekabel, får du en lavere investeringskostnad enn ombygging til BLL.

Den sterke bærelinen, i kombinasjon med kabelens øvrige konstruksjon, gjør det mulig å bygge anlegg med lavere kostnader knyttet til drift, vedlikehold og avbrudd. AxclightH-kabelen gir også fordeler når det gjelder smalere ledninger, fellesføring med lavspennings- og telekommunikasjonslinjer, og sin lave følsomhet for tordenvær. I tillegg til i luft, AxclightH også benyttes i jord og vann. AxclightH er tilgjengelig i 12-24kV med områdene 50 og 95mm2 Al. Alle kabler har en FE 140-bæreline, 33mm2. Kabelen har en bruddlast på 45kN.

24kV hengekabel med forsterket bæreline FE33 Tverrsnittet på bærelinen er økt til 33mm2, noe som gjør at den kan benyttes til lengre spenn.

Den elektriske delen, de isolerte skjermede fasene, henger fritt under, beskyttet av en felles ytre kappe. Det blir derfor ingen form for mekanisk påkjenning på disse - hverken under uttrekking eller i drift. Det er ingen fare for at PEX-isolasjonen vil begynne å sige ved denne temperaturen, da endefestene er montert rett på den avisolerte bærelina, og alt mekanisk strekk tas opp av denne. Kablene tåler derfor også trepåfall selv når de går med maksimal belastning ved maksimalt tillatt ledertemperatur.

Den mekaniske delen, som er bærelina, vil ta opp alle mekaniske påkjenninger, både under installasjon og i drift. Eksempler på sli - ke påkjenninger kan være vind, varme, islast, strekk under uttrekking, og trepåfall. Kablene blir derfor meget mekanisk sterke, og kan belastes med maksimal strøm som gir 90°C på leder.

5

Powered by