Axclight - Hengekabel

Teknisk beskrivelse

Mekanisk dimensjon Dimensjonering må utføres i henhold til FEF 2006, NEK 445. For prosjektering henvises også til REN publikasjon 2007. Alle kabeldimensjoner er lagt inn i NETLIN. Når Hengekabel benyttes som luftledning, følges forskriftene for luftledning. Når den benyttes som kabel, følges forskriftene til kabelanlegg. Returtiden på 50 år kan vurderes, dersom hengekabelen benyttes til mindre viktig forsyning. Spennlengder og Montasjestrekk Kabelen har høy bruddstyrke, der maks utnyttelse er satt til 80%. Dette muliggjør spennlengder på

Byggehøyde Høyde over offentlig vei, parkeringsplass, fortau, sykkelsti, og skinner av ikke-elektrisk jernbane, er 6 meter. Ellers henvises til FEF 2006 - tabell 6.2. Skjøter og avgreninger Skjøter i fritt spenn kan utføres ved at bærelinen avlaster kabelendene mekanisk. Den beste løsningen er da å skjøte bærelinene med to stagtvinger.

Avgrening utføres enklest ved å bruke Quicktap. (Se løsningsforslag på side 11, 12 og 13.)

Barduner For å redusere risikoen for å utsette installatøren for to potensialer i stolpen, anbefales det at bardunisolatorer monteres. Dette er imidlertid ikke et forskriftskrav.

opptil 120 meter på 95mm2. Vær oppmerksom på følgende:

Ved å bruke spennlengder på 70-80 meter vil en kunne bruke «fornuftige» stolpedimensjoner. Dersom man benytter spennlengder på 120 meter, vil stolpelengde/dimensjon øke betraktelig. Dette vil vises i Netlin når profilen er lagt inn. Når man utfører beregninger i Netlin vil også anbefalt montasjestrekk beregnes. Oppheng For å redusere risikoen for skade på anlegget, må mellomfester med svekking i opphenget benyttes. Mellomfestene er designet for å ryke før hengekabelens wire, og bryter før det oppstår mekanisk skade på kabel, innfesting og stolpe. ▶ Ved krysningspunkter som f.eks. vei, brukes åk med to hengeklemmer som forsterket oppheng.

Vinkler mindre enn 30°.

I rette linjer og mindre vinkler <30°, bruk el.nr. 2806151.

I vinkler mellom 30° og 60° kan man bruke åk med doble mellomfester, el.nr. 2806152, alternativt avspenningskonsoll, el.nr 2806150.

Ved avspenning og vinkler >60° anbefales avspenningskonsoll, el.nr 2806150.

For løsningsforslag se side 11, 12 og 13.

Vinkler større enn 30°.

Vinkler større enn 60°.

9

Powered by