Transmission - Linjemateriell 36-420kV

Transmission

Melbye Skandinavia AB har i över 20 år levererat högkvalitativt transmissionsmaterial till det svenska elnätet. Vårt mål har alltid varit att leverera tekniska lösningar som är bäst för alla involverade parter i ett ledningsprojekt. Vi på Melbye har noggrant valt ut leverantörer och samarbetspartners på världsmarknaden som aktivt jobbar med produktutveckling och kvalité - och som förstår vikten av att ständigt jobba med en förbät- trad produktion för att minska miljöpåverkan.

Idag levererar vi produkter från följande världsledande leverantörer:

Mosdorfer , med mer än 450 års erfarenhet av att tillverka och producera smidda och gjutna metallde- taljer, är idag välkända över hela världen för deras kedjematerial till isolatorkedjor.

APAR , är världens största tillverkare av kraftlinor. De producerar samtliga typer av linor inklusive högtemperaturlinor - vilket vi ser ett ökat intresse för. Apar är även tredjeparts ackrediterade och har nyligen invigt sin nya testanläggning i Silvassa. Sediver , producerar glasisolatorer för hela världen och har idag mer än 600 miljoner isolatorer i drift i världens kraftledningar med produktion både i Europa och Kina. Utöver standardisolatorer tillverkar man även Fog isolatorer och RTV isolatorer för de mer krävande miljöerna. HUBBEL , som tillverkar kompositisolatorer och har tagit fram en unik isolator där man tätar och skyd- dar glasfiberkärnan i 4 steg med den så kallade Q-sil tekniken. Man har även tagit fram en egen bland- ning för krypströmsringarna där EPDM och Silicon blandas enligt ett hemligt recept för att maximera livslängd och funktion. Vi på Melbye har levererat dessa isolatorer till Nord-Norge ute vid kusten där väderförhållandena är extrema. Dessa isolatorer monterades på 80-talet och är fortfarande i drift. SFPOC , ett japanskt företag som producerar OPGW i Kina och har samtliga varianter som marknaden efterfrågar. Vi på Melbye Sverige har levererat närmare 200 mil OPGW till samtliga nätägare i Sverige. Man har också ett tätt samarbete med Statnett i Norge och Fingrid i Finland dit SFPOC levererar både kärncentrerad fiber och tvinnad fiber. Fibern är alltid skyddad inuti ståltub! RS Poles , leverantören som under de senaste åren har tagit fram en helt ny lösning för stolpar till el- nätet; en kompositstolpe med en livslängd på över 100 år! Denna stolpe har visat sig klara stormar och bränder betydligt bättre än traditionella stolplösningar. Kompositstolpen är en industriellt framtagen produkt där man med säkerhet kan beräkna hållbarheten, maxbelastning och behovet av stolplängd. Dessutom är den ett bra miljöalternativ vid användning i vattenskyddsområden eftersom det inte finns någon giftig avrinning från materialet.

Vi på Melbye är stolta att få samarbeta med dessa leverantörer och målet är att nätägare och entre- prenörer ska uppleva samma känsla när vi tillsammans jobbar med projekt.

Vi hoppas att denna katalog kan göra det enklare för dig att hitta de rätta lösningarna för ditt behov.

Om du har några frågor så är det bara att kontakta oss på Melbye!

5

Powered by