PROtrough - Kabelrännor som leder dig rätt

PROtrough KABELRÄNNOR SOM LEDER DIG RÄTT

Det du behöver tänka på Använd rostfri expanderbult M6 x 25-30 mm till infästning för att undvika att skada den fuktspärr/tätskikt som finns i betongen.

För infästning i metallgaller används rostfri M6 bult med krok.

Första och sista sektionen PROtrough fästs med 2 st Z-beslag på vardera sidan, övriga sektioner fästs med med 1 Z-beslag på vardera sida (växel- vis) för att förhindra rörelse i sidled.

Använd medföljande bultar till locken.

Applikationsområden Järnväg, spårväg, bropassage/broövergång, kraftnät, nätverkskommunikation.

Kortar tiden för nödvändiga trafikstopp Med PROtrough kan du minska förläggningstiden väsentligt. Vi på Melbye har genomfört en rad järn- vägsprojekt tillsammans med Trafikverket där just tidsbesparingen varit en viktig faktor för att undvika onödiga stopp i den viktiga järnvägstrafiken. Andra faktorer är att systemet är enkelt att installera och kan hanteras utan tunga maskiner. Ett säkrare kabelskyddssystem PROtrough är ett kabelskyddssystem, tillverkat i kompositmaterialet GRP (Glass Reinforced Polyester), som förstärkts till att tåla höga tryckbelastningar, dragspänningar och som även ger en hög kemisk och termisk resistens. Systemet bygger på moduler som fogas samman med ett enkelt klicksystem. Både ränna och lock har tillsammans ett unikt kopplingsskydd och utgör i sig självt ett säkert skalskydd. Enkel manuell hantering Varje enskild modul i systemet väger under 20 kg och kan installeras av en person (i enlighet med föreskrifterna för manuell hantering). Det behövs alltså inga tunga maskiner eller speciella verktyg för att utföra installationen. Ett stort antal flexibla tillbehör Till kabelskyddssystemet PROtrough finns ett stort antal flexibla tillbehör som gör att systemet klarar förgreningar, snäva kurvor, förhöjningar, naturliga krökningar och andra hinder. Du är alltid välkommen att kontakta vårt team som finns där för att guida dig till rätt lösning. ! Föreställ dig att inte behöva stoppa tågtrafiken i flera timmar för att få tunga och otympliga betongrännor på plats längs järnvägen. Med PROtrough är det så i verkligheten.

Referens case

När Trafikverket skulle genomföra övergången från lokal styrning av tågtrafiken i och kring Mora till fjärrstyrning tilldelade de Evolent uppdraget. Evolent har lång och bred erfarenhet av konsultation och entreprenad inom infrastruktur, industri, bygg och miljö. De har erfarenhet av helhetstänk i komplexa projekt och deras mål är att hitta smarta, tidseffektiva och hållbara lösningar. De vet vikten av att arbeta smidigt, med liten eller ingen påverkan på gods- och persontrafik, längs viktiga järnvägssträckor. Kabelrännan PROtrough ligger helt i linje med den tids- och kostnadseffektivitet som eftersträvas där bland annat flexibiliteten i infästningar och installa- tion bidrar. Projektet innefattade ny kanalisation för el, IT, tele- signalkommunikation. Kravställningen för arbetet täckte ett brett spektrum - säkerhet i kanalisationen, effektivitet i arbetet och med så lite påverkan som möjligt för trafiken. PROtrough levereras i 1-meterslängder som var för sig väger under 20 kg. Det innebär att modulerna kan placeras ut manuellt, utan maskiner, vilket gör jobbet både snabbare, smidigare och mer flexibelt. Kabelrännans konstruktion gör det också möjligt att förlägga på insidan av broövergångar istället för att vara hänvisad till utsidan och man minskar därmed behovet av arbetsplattformar. Sammantaget gör det arbetet enormt tidseffektivt jämfört med tradi- tionella lösningar och tågtrafiken påverkas mini- malt. Vår lösning underlättar också arbetet markant för kabelhantering och framtida serviceunderhåll. Vid arbetet i Mora hade vi på Melbye medarbetare på plats som var behjälpliga i förläggningsarbetet. För oss är det viktigt att vara nära de förutsättningar och den miljö där våra lösningar används. Det hjälper oss bli ännu bättre på olika situationer och arbetsmoment och vi får samtidigt värdefull input som kan bidra till framtida produktutveckling. Vi bygger Sveriges infrastruktur tillsammans.

PROtrough är tillverkat i GRP (Glass Reinforced Polyester). Det är ett innovativt, lätt och brandtåligt kabelskyddssystem. Materialet har en mängd fördelar jämfört med betong, utöver att förläggningen kan genomföras väsentligt snabbare och med betydelsefullt kortare avbrottstider för trafiken.

Fördelar vid hantering • Levereras i hanterbara 1 meters-moduler. • Varje modul väger ca 18 kg och hanteras enkelt manuellt.

• Sammanfogas genom ett klicksystem (hona/hane) som ”låser” modulerna i varandra. • Separata lock med A15-klassning, som enkelt läggs på rännan och försluts genom samma klicksystem. Tillsammans ger lock och ränna ett säkert skalskydd.

Fördelar med material • Lätt material. • Hög hållfasthet. • Ingen värmepåverkan eller värmeutvidgning. • Motsvarar europeiska specifikationer för brandbeständighet.

Produkt

E-nr.

Kabelränna, 1 m. Inklusive lock A15

0666892

Höger- vänsterkil 15° inklusive lock A15 Vinkel UPP +30° inklusive lock A15 Vinkel NED -30° inklusive lock A15

0666894

0666896

0666897

Avgrening 5-vägs, inklusive lock A15

0666895

Adapter hona-hona/hane-hane, inklus- ive lock A15

0666893

Täckplatta, start/slut

0666898

Avdelare, invändigt, 1 m

0666899

Z-beslag, inklusive expanderbult 30mm 0666959

LÄS MER om PROtrough genom att scanna QR- koden!

KONTAKTA OSS Kundcenter

+46 36 332 07 00 info@melbye.se www.melbye.se

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8

Powered by