UltimaConnect

Melbyes multikanaler er et innovativt, lett og strukturert kabelbeskyttelsessystem som er et moderne alternativ til tradisjonelle kabelkanaler. Ved bruk av multikanalene ved kryssinger under spor (jernbane), av vei (UTX/URX), og ved installasjoner i tunneler, på broer og ved nedgraving, får man en enkel og rask installasjon og et lett tilgjengelig kabelsystem.

Infrastruktur

Kumsystemer for infrastruktur ULTIMA CONNECT

V1.1 2024

Melbye infrastruktur Bærekraftig infrastruktur begynner med innovative løsninger under bakken. Vårt utvalg av seksjonsbygde trekkekummer og kanaler er ikke bare fleksibelt og enkelt å jobbe med, men også laget med høy holdbarhet og funksjonalitet i tankene. Sammen danner de et smart system for kabler, som installeres uten betong og kan brukes til alle mulige infrastrukturprosjekter. ULTIMA Connect - Vår modulbaserte kabelkum med ubegrensede størrelsesmuligheter. Multikanal - En lett og innovativ kabelbeskyttelse med flere rom/løp, som er et moderne alternativ til tradisjonelle kabelrør. FF – Modulbasert kabelkum. Byggbare moduler som lett klikkes inn i hverandre for å skape dybden du ønsker.

2

Melbye kombinerer lang erfaring og kunnskap med innovasjon og fokus på smarte løsninger. Vår styrke er vår erfaring fra et stort antall prosjekter med ulike behov, sammen med vår nysgjerrighet og vilje til alltid å finne best mulig løsning. De smarteste løsningene. Til det beste for alle

Melbye tilbyr Skandinavias bredeste sortiment for infrastruktur og fiber. Vi møter markedets behov for både produkter og systemløsninger for ulike typer infrastrukturprosjekter.

Melbye har Skandinavias best dokumenterte og etablerte

systemløsninger for kraftdistribusjon, samt unike løsninger innen personlig sikkerhet.

Vårt omfattende installasjons­ sortiment kommer fra verdens­ ledende produsenter og inkluderer blant annet kabeltilbehør, nødlys og verktøy.

Melbye i verden

TAIWAN Vårt datterselskap Melbye Raycore ligger i Taipei, og produserer vårt sorti­ ment av aktivt utstyr. INDIA Melbye har etablert en base i Mumbai for å sikre at våre leverandører i området holder høy kvalitet og følger med i utviklingen.

SKANDINAVIA Melbye har hele åtte salgskontor i Norge og Sverige. Våre hovedkontor ligger i Oslo og Jönköping. ENGLAND Melbye UK ble grunnlagt i 2019, og spesialiserer seg på komplette fiberløsninger for det britiske markedet.

3

ULTIMA CONNECT NESTE

GENERASJONS KUMSYSTEMER En modul basert, skalerbar løsning som bygges på stedet ved enkel sammenkobling av komponenter.

Innholdsfortegnelse

Neste generasjons kumsystemer

................................................4

Slik fungerer det

................................................6

Slik bygges det

................................................8

Målsetning av kum

...............................................10

Tillbehør

...............................................12

Bruksområde

...............................................14

4

GIR BETYDELIGE KOSTNADSREDUKSJONER TAKKET VÆRE BETYDELIGE TIDSBESPARELSER

Kumsystemet har en seksjonsbasert konstruksjon med doble vegger som består av hjørnedeler i glassfiber-forsterket plast (″hockeykøller″) og sidevegger. Disse delene kobles sammen med en skjøtetapp. Ettersom sidevegger og hjørnedeler er separate kan entreprenøren også spesifisere andre kumstørrelser.

5

SLIK FUNGERER DET ULTIMA Connect produseres i 150 mm dype seksjoner, som stables på hverandre til man oppnår ønsket dybde. Hver ringdel forankres/låses sammen med enheten over og under.

MANGE STØRRELSER ULTIMA Connect er tilgjengelig i en rekke kumstørrelser takket være det store antallet standarddeler og variasjonsmulighetene man får når man velger ULTIMA Connect-systemet. FORDELER VED ULTIMA CONNECT-PRODUKTER:

LAV VEKT På grunn av den seksjonsbaserte

konstruksjonen med doble vegger og GRP- materialet er de fleste av ULTIMA Connect- seksjonene på 150 mm lettere enn 25 kg, slik at de kan løftes av én person ved manuell håndtering. MATERIALE Glassfiberarmert plast (GRP) er et komposittmateriale som består av plast forsterket med tynne glassfibre. RASK OG ENKEL INSTALLASJON Det er betydelig raskere å installere ULTIMA Connect-kamre enn konvensjonelle alternativer. Komplett installasjon tar vanligvis rundt en time. Det fører til lavere kostnader for montøren. Det er bare de største størrelsene i sortimentet som krever spesialutstyr eller anlegg for å installere kummen.

6

STYRKE Med ULTIMA Connect kan man forskyve skjøtene mellom seksjoner for å få en sterk murveggliknende effekt som gir bedre sideveggytelse. KJEMISK MOTSTAND GRP har bedre egenskaper enn tradisjonelle løsninger når det gjelder påvirkning av kjemiske stoffer så lenge den er nedgravd, noe som gir et produkt med lengre levetid. GLATTE YTTERVEGGER Glipper/ujevnheter i ytterveggen vil gjøre komprimeringen rundt kummen mindre effektiv. STAKKAbox™-kummer har glatte yttervegger og en utvendig kant som forankrer seg i tilbakefyllings materialet.

GRP-MATERIALE FOR LANGVARIG STYRKE OG HOLDBARHET. ULTIMA Connect tåler opptil 60 tonn vertikal belastning uten ekstra støtte. Sidebelastningen kan sammenlignes med betongkummer. ULTIMA Connect-delene er dobbeltvegget, og komplette kummer har horisontale og vertikale ribber.

7

SLIK BYGGES DET ULTIMA Connect hjørnedeler produseres i venstre og høyre utførelse, slik at man kan forskyve skjøter mellom deler for å få en mursteinsliknende design. Det gir den installerte kummen høy sideveggytelse.

Når du bygger en ULTIMA Connect-kum, må du starte med en full ringdel med enten høyre eller venstre hjørnedeler. Du kan bygge fra denne ved å veksle mellom hjørnedeler for hver ringdel, til kummen har oppnådd ønsket høyde.

Skjøtetapper føres inn ved hver skjøt for å sikre hver komponent

Man kan skille mellom høyre og venstre hjørnedel når de legges ved siden av hverandre, siden venstre hjørnedel ser ut som en «L».

8

TILGJENGELIGE MODULER

Nedenfor finner du alle størrelsene som er tilgjengelige for å bygge den kummen du trenger.

SIDEVEGGER

600 mm

800 mm

1 000 mm

500 mm

HJØRNESEKSJONER

600 mm

675 mm

750 mm

400 mm

900 mm

800 mm

1 200 mm

1 000 mm

1 500 mm

1 900 mm

Cubis kummer kan utstyres med en rekke kumlokk og Cubis tilbehør.

9

MÅLSETNING AV KUM

Navnet på kummen(UC 1500x750x750mm) sier noe om innvendig mål på kum i mm. Utvendig mål i dette tilfellet er da, 1635x885x885mm.

Utvendig mål 1635mm

ANGI EN STØRRELSE

Innvendig mål 1500mm

80mm

750mm hjør- neseksjon

Innvendig mål

Utvendig mål

Utvendig mål

10

RASK OG ENKEL INSTALLASJON

TRINN 1 Sett opp hjørnedeler og sidevegger for å oppnå ønsket størrelse på kumåpningen. Påse at falsen er på utsiden av kummen. Alle hjørnedeler skal være «venstre» eller «høyre» på hver del. Når kummen bygges, skal det veksles mellom disse.

TRINN 2 Legg den første ringdelen for å kontrollere at du har de riktige komponentene.

TRINN 3 Koble sammen delene ved hjelp av skjøtetappene. Påse at toppen av tappen er på nivå med toppen av delen.

TRINN 4 Bygg den neste delen over den første, med motsatte hjørnedeler. Det gir en «mursteinsliknende» kum som sikrer at alle skjøtene ikke står på vertikal linje.

11

TILBEHØR TIL ULTIMA CONNECT Hvis du bruker Cubis’ tilbehør for kumsystemer, kan du spare enda mer tid. Våre kumløsninger og tilbehør gjør det enklere for montører å plassere rør eller kanaler, koble dem sammen og fylle dem igjen.

1

1. TILBEHØR FOR ADKOMST Ved kummer som er dypere enn 600 mm, må det vanligvis brukes trinn eller stiger for å få tilgang. Vi tilbyr løse eller fastskrudde trinn av høy kvalitet, basert på kundenes behov. MULTIKANAL-ADAPTER Multikanal-adapter kan bygges inn i den monterte kummen, slik at tilkoblingen kan fullføres raskere på stedet. Disse kan plasseres hvor som helst, basert på kundens behov. 2. 3. KABELHÅNDTERING Det finnes både stål- og plastskinner for administrasjon av kabler i kummen. BASER Kum-bunner formstøpes i 100 % lavdensitets polyetylen for alle kumstørrelser. Disse festes godt til en ringdel eller bunnen av kummen for å sikre en glatt og enkel finish på gulvet i kummen. Det er ingen krav om å «flyte» et gulv på stedet, og gulvet sørger for at vegetasjon og slam ikke kan trenge inn. 4. Kum bunner er tilgjengelige med sklisikker finish, dreneringshull med slamsperre, avløp for å fjerne vann og innebygde kabelfester.

2

3

4

5. RØRINNFØRING Rørinnføringer kan leveres i flere dimensjoner med endelokk/skumplugg.

12

Med Melbye’s kumlokk får kundene et komplett kumsystem, siden de er designet og produsert i materialer som passer sammen med kummene våre.

Lokkene kan tilpasses etter ønsket belastning, fra fotgjengere til vei, og de er tilgjengelige i en rekke størrelser.

BETONGLOKK

IFYLLINGSLOKK

KOMPOSITTLOKK

STÅLLOKK

5

STØPEJERNSLOKK

ALTERNATIVER • Skreddersydd kundeprofilering • Ulike rammedybder og typer • Sikkerhetsalternativer • Mange størrelser er tilgjengelig

13

BRUKSOMRÅDE ULTIMA Connect for en unik og skreddersydd løsning

PROSJEKT: Renovering av Queen Elizabeth Olympic Park Stadium KUNDE: London Legacy Development Corporation ENTREPRENØR: Balfour Beatty & PJ Carey (grunnarbeid) PRODUKTER SOM ER BENYTTET: ULTIMA Connect Cubis leverte store kummer for store høyspentkabler for at anleggsarbeidet i forkant av OL i 2012 skulle bli ferdig til rett tid. Kummene ble designet og produsert ved hjelp av det opprinnelige «kutt og bolt»-systemet, basert på kundens mål. Den største kummen var 6 x 3 x 3 m (innvendige mål). To år etter at arrangementet var over, ble stedet modifisert for fremtidig bruk, noe som førte til at den nedgravde infrastrukturen måtte oppgraderes og flyttes. Cubis ble bedt om å levere en løsning for to kummer som kunne ettermonteres over eksisterende kabelbanker. Disse skulle være 5,6 x 2,5 x 1,6 m og 4,4 x 3 x 1,6 m. For å oppfylle kravene leverte Cubis Ultima Connect- systemet flatpakket for dette prosjektet. Takket være komponentenes design, kunne kummene bygges på stedet, rundt kanalene. Dette ble gjort ved å benytte to C-formede kummer rundt kanalbanken, så dypt at kummen kunne bygges på vanlig måte over disse. Hver installasjon tok mindre enn en dag, inkludert montering og tilbakefylling. Dette var betydelig raskere enn alternativene, samtidig som det ble en fleksibel løsning som kunne brukes sammen med eksisterende løsninger og gi tilgang til kanalene.

14

BRUKSOMRÅDE ULTIMA Connect gir store besparelser i tid og pengers

PROJEKT: Fornyelse av Heron Quays Road KUNDE: Canary Wharf Group ENTREPRENØR: PJ Carey (grunnarbeid) PRODUKTER SOM ER BENYTTET: ULTIMA Connect

Canary Wharf London, Storbritannias største forretnings- og finansdistrikter, har blitt utviklet mye de siste årene i forbindelse med den kontinuerlige fornyingen av området. Med kontinuerlig arbeid ved en av de største tilførselsårene til Canary Wharf, er det ekstrem mangel på tilgang og lagring av produkter på stedet. Cubis’ STAKKAbox™ ULTIMA Connect-kum ble den perfekte løsningen på utfordringer med tilgang og lagring ved Heron Quays Road, Bank Street, London. Produktinstallasjonen som ble utført ved anlegget i Bank Streed for å levere strøm og telekommunikasjon til hele Canary Wharf, ble gjennomført ved hjelp av en 2200 x 1200 x 1200 mm dyp ULTIMA Connect-kum, som ble levert flatpakket på paller. Kumdelene (17 stk 2200 x 750 x 150 mm dype deler og 40 stk 2200 x 1200 x 150 mm dype deler) ble levert i deler for å sikre bedre manøvrerbarhet på stedet, uten krav til store maskiner, samtidig som man unngikk potensielle oppbevaringsproblemer som kunne oppstått ved forhåndsfabrikkerte kummer. ULTIMA Connect er utviklet for å sikre større fleksibilitet i kumstørrelser uten å gå på kompromiss med styrken til det vanlige ULTIMA-systemet. Produktet har samme dobbeltvegg og seksjonsdesign som standardsystemet, men seksjonene bygges opp ved å sette sammen flere deler. Systemet består av hjørnedeler (″hockeykøller″) og lengder av sidevegg, slik at man kan forskyve skjøtene mellom delene for å få et solid og mursteinsliknende resultat. Disse delene kobles sammen med en skjøtetapp for å lage en rekke kummer med ulik størrelse. Cubis-teamet besøkte monteringsstedet for å demonstrere teknikker for de som skulle sette sammen ULTIMA Connect- kummen fra flatpakker til ferdig kum. Det tok mindre enn 50 minutter å sette sammen kummen.

17

kontakt@melbye.no | melbye.no KONTAKT OSS

Kontaktpersoner infrastruktur

Erland Stakvik Sales Manager +47 938 70 582 ers@melbye.no

Anders H. Borge Key Account Manager

Jan Erik Hegge Key Account Manager

+47 911 96 700 jah@melbye.no

+47 477 09 941 anb@melbye.no

Alexander Palm Product Manager +46 76-127 63 48 alp@melbye.se

Melbye Group Prost Stabels vei 22 Postboks 160 2021 Skedsmokorset Telefon +47 63 87 01 50 www.melbye.no

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20

Powered by