BLL Produktkatalog

Melbye BLL produkter

Før vi startet arbeidet med å ta frem komponenter til belagt line (BLL), hadde vi en klar filosofi om hvordan en bør bygge BLL installasjoner.

Disse målsetningene satte standard for følgende produkter: Isolator Målet har vært å ta frem isolatorer som begrenser krypestrømmen til under 1 mA under alle forhold. Dette medfører at linens isolasjonsmateriale ikke tar skade. Våre isolatorer har egenskaper som holder krypestrømmene under dette nivå. Tester er gjennomført og kan dokumenteres. Avspenningsklemmer Klemmene skal kunne holde tillatt mekanisk styrke uten glidning - og uten å skade isolasjonen. Vi har utført tester på avspenningsklemmer sammen med aktuell line, hvor kombinasjonen line/klemme besto kravene i standarden. Hengeklemmer Det er utviklet en hengeklemme med integrerte trinsehjul. Klemmene er videre testet sammen med aktuell line og holder standardens krav til slippkapasitet uten at lina strippes. Hengeklemmen kan også benyttes på blank line. Klemmene er testet og har bestått kravene. Avgreningsklemmer Isolerte avgreningsklemmer skal testes for penetreringsegenskaper og syklisk termisk belastning. Alle klemmer er av vanntett utførelse. Tester er gjennomført og kan dokumenteres.

Våre strategiske målsetninger: • Det skal være en tilnærmet fullisolert installasjon. Dette for å hindre skader på fugl. Vi skal vekk fra praksisen med punktering av isolasjonen, slik det gjøres på dagens BLL anlegg. • Vi vil bort fra praksisen med å spennings- sette avspenningsklemmer og hengeklemmer for å unngå krypestrøm og spordannelse i forurensede områder. • Avspenningsklemmer og hengeklemmer skal klare kravene i standarden uten at isolasjonen ødelegges. Ved et trepåfall er det bedre at lina glir, enn at den strippes. I tillegg skal klemmene være installasjonsvennlige. • Avgreningsklemmer skal være isolerte og med gummitettinger for å unngå vanninntrengning. • Produktene skal også kunne benyttes på blank line.

Alt materiell er tilpasset øvrig opphengsutstyr. På de siste sidene i denne brosjyren er det vist forslag til løsninger på forskjellige konfigurasjoner inklusive delelister.

Powered by